Com preparar un bon taboulé

Aquesta és una bona recepta per als mesos d’estiu. Ja sé que la publicam una mica a destemps però era la primera que tenia a mà per encetar aquest blog… sí sí aquesta és la primera entrada del blog. El taboulé és un plat originari del nord d’Àfrica que combina la sèmola de blat amb verdures fresques… no està molt lluny de ser una ensalada. Tal vegada el més distintiu és la combinació d’aromes que creen la menta amb la llimona, realment, una vegada preparat, en podríem menjar durant dies… i no és gens difícil de preparar. La recepta que vos proposam sí que duu un cert temps per tal que el couscous pugui absorbir tot el suc de les tomàtigues, però en un moment en que ens trobem apurats també el podem preparar en cinc minuts!

Un plat de taboulé

Ingredients per a sis persones:

  • 250gr de couscous (mig paquet del que podem trobar a qualsevol botiga) ;
  • 2 tomàtigues per persona (Sumen 12, no?). Si podem trobar tomàtiques mallorquines i madures molt millor, ja que tenen poca gelera i molt bon gust!
  • 3 cebes entre petites i mitjanes;
  • Oli d’oliva;
  • 1 llimona;
  • Sal;
  • Menta o herbasana fresca (si és del super: una safata petita, si és de l’hort: tanta com puguis!);
  • Cilantre (ben igual que amb la menta);
  • Un ramet de juliverd;
  • 6 tomàtigues més per acabar d’amanir (seguim amb les mallorquines, eh?);
  • Olives negres.

I com ho preparem tot això?

Ens hi posam vint-i-quatre hores abans de menjar-ho. Ficam els 250 gr de couscous sense coure en un bol. Pelam les tomàtigues i les trituram amb un bon grapat de menta. Buidam la mescla triturada al bol amb el couscous i ho mesclam bé (si el couscous sura vol dir que ho estam fent bé). Afegim sal i suc de llimona i ficam la barreja dins la gelera fins a l’endemà.

En recuperar el bolveurem com el couscous ha absorbit tot el suc de tomàtiga i la llimona. Ho remanem una mica amb una forqueta per tal que s’oxigeni. A part, recuperam la resta de menta, el cilantre, el juliverd i ho picam tot amb la ceba per que ens quedi ben finet. Ho mesclam amb el contingut del bol i hi afegim tres o quatre cullerades d’oli verge i sal. Pelam i tallam les sis tomàtigues restants com si preparessim una ensalada i ho afegim al bol amb esperit decoratiu.

I ara tot al plat. Si ens volem lluir, podem fer munts de taboulé com si fossin de flam i hi coloquem alguns bocins de tomàtiga i olives negres a sobre i dues fulles de menta per decorar. Senzill no? Ara només cal esperar a l’estiu.

Esta entrada fue publicada en Receptes. Guardar el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.

Un Comentario

  1. miquel
    Escrito el 05/02/2007 a las 12:38 | Enlace permanente

    hola a totes i tots!ja sabeu que aquest plat es d’estiu i com tal,se l’hi pot afegir altres verduretes de temporada…però el que m’ha sorprés és la manca de cogombres.per a mi és fonamental al taboulé.a més,enlloc de la menta i herbasana,se pot servir amb una vinagreta(sempre pensant que si ho vols conservar uns dies,haurieu de fer-ho sense condiments).besos

Un Trackback

  • ON TROBAR-NOS

    A la xarxa, troba'ns a agrohoritzontal [a] anche.no o aquí, en aquest blog.

    Si vols fer-nos una visita ens trobaràs a:
    Passatge d'Antoni Torrandell, núm. 16 baixos (entre el carrer del Oms i la plaça dels Patins, a Palma).

    Assemblea Agrohoritzontal:
    Primer dimecres de cada mes parell. De 20:00 a 21:30

    Comanda:
    Primer dimecres de mes. De les 19:30 a 20:00

  • TEMES HABITUALS