PlagBol

plagbolPLAGBOL és un projecte bolivià nascut l’octubre de 2001 a patrir d’uns estudis sobre la salut dels agricultors de les valls, plans i l’altiplà. La investigació tenia com a objectiu avaluar els riscos i perills per a la salut i per al medi ambient que podien tenir l’utilització de plaguicides.

Efectivament, els resultats de la investigació foren que la seva utilització implicava greus conseqüencies per a la salut dels agricultors i de les seves famílies i dades de contamincaió medioambiental.

Por esta razón el INSO inició una serie de acciones destinadas a implementar un programa dirigido a preservar la salud de los trabajadores agrícolas frente a los riesgos causados por el uso de plaguicidas, esfuerzos que recién se dejaron ver después de 10 años, cuando la Agencia de Cooperación Danesa para el desarrollo Internacional (DANIDA) aprobó una propuesta presentada por este Instituto y la ONG danesa DIÁLOGOS.

Actualment, la web de PLAGBOL és un portal de notícies on podem trobar articles de professionals d’amèrica llatina relacionats amb el sector primari i en els que s’estudien els efectes, perills, les opcions i alternatives a les pràctiques amb plaguicides i agents químics.

Hi podem llegir una aportació de Carlos Leonardi, de la fundación Argeninta, reproducción de CAMPONOV sobre el problema ambiental que generen els envasos buits de plaguicides.

Podem trobar també el primer butlletí de PLAGBOL, disponible per a la seva consulta web o descarregar-nos-el (2,5mb).

Esta entrada fue publicada en Agricultura, Ecologia, Estudis, Publicacions, Transgènics. Guardar el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
  • ON TROBAR-NOS

    A la xarxa, troba'ns a agrohoritzontal [a] anche.no o aquí, en aquest blog.

    Si vols fer-nos una visita ens trobaràs a:
    Passatge d'Antoni Torrandell, núm. 16 baixos (entre el carrer del Oms i la plaça dels Patins, a Palma).

    Assemblea Agrohoritzontal:
    Primer dimecres de cada mes parell. De 20:00 a 21:30

    Comanda:
    Primer dimecres de mes. De les 19:30 a 20:00

  • TEMES HABITUALS