Volem s’Ateneu Llibertari Ses Coves obert

Aquest és el lema amb el que la gent de Poble Llibertari convoca la manifestació per reivindicar la reapertura de l’Ateneu Ses Coves, dessallotjat el passat dissabte 9 de febrer, durant la cel·lebració d’una diada lúdica.

Dissabte, 16 de febrer, a les 17 hores ens veim al campet des tren, davant l’estació del tren d’Inca.

fotografia de l'ateneu ses coves

Aquí en podeu llegir el manifest…

L’Ateneu Llibertari Ses Coves d’Inca, que obrí les seves portes el setembre de 2006, va ser desallotjat el dissabte passat.

Durant el temps que l’Ateneu ha estat obert ha servit com punt de trobada per moltes persones d’Inca. Així com per fer-hi activitats socials i culturals com poden ser xerrades, debats, presentacions de llibres, cursets, tallers musicals i de ball, foguerons amb els veïns, organització d’excursions… També hi havia previst realitzar cursos d’alfabetització castellana i catalana per les persones interessades, obrir una biblioteca i posar en marxa un projecte de cooperativa de consum de productes ecològics. L’Ateneu es presentava com alternativa a l’”oci i consum”, com a eina per fomentar la cultura i les relacions socials, com a espai on experimentar l’autogestió i desenvolupar alternatives pels que creim que l’actual sistema polític i econòmic és injust i insostenible…

L’Ateneu estava gestionat pel col·lectiu Poble Llibertari. Des de Poble Llibertari creim que aquest edifici ha de ser destinat a usos populars, ja que consideram que és del poble. Sabent que no podem esperar res de bo de les institucions que, quasi sempre, es veuen fermades als interessos que no coincideixen amb els interessos generals, decidírem obrir les portes del que seria l’Ateneu pel nostre compte i posar-ho al servei de qui tingui projectes que dur endavant. L’edifici en qüestió està reclamat com a patrimoni sindical per la CNT, sindicat que anys enrera representà una part important del poble i al qual el franquisme prengué totes les seves propietats i la democràcia encara no les ha tornades. Per tant, insistim, l’edifici pertany al poble treballador.

Un dels motius que s’argumenten per desallotjar l’Ateneu és que l’edifici està declarat en runes. Nosaltres podem assegurar que l’edifici no cau ni hi ha perill de que caigui, per tant sabem que si ens han tret no és per evitar desgràcies. I consideram que el desallotjament no s’ha fet de manera massa correcta i dubtam de la seva legalitat per tant seguirem reclamant que es permeti que l’Ateneu Llibertari Ses Coves torni a estar obert. La primera acció que farem al respecte i a la que volem convidar tothom a participar-hi serà una manifestació dissabte a les 17 hores i que partirà des del “campet del tren” davant l’estació del tren d’Inca.

L’Ateneu Llibertari Ses Coves segueix viu!!!

Esta entrada fue publicada en accions, alternativa, amics, Participació. Guardar el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
 • ON TROBAR-NOS

  A la xarxa, troba'ns a agrohoritzontal [a] anche.no o aquí, en aquest blog.

  Si vols fer-nos una visita ens trobaràs a:
  Passatge d'Antoni Torrandell, núm. 16 baixos (entre el carrer del Oms i la plaça dels Patins, a Palma).

  Assemblea Agrohoritzontal:
  Primer dimecres de cada mes parell. De 20:00 a 21:30

  Comanda:
  Primer dimecres de mes. De les 19:30 a 20:00

 • TEMES HABITUALS