El passat dissabte 8 de novembre es va cel·lebrar a les Cases de Son Llaüt (Santa Maria) la I Trobada d’alternatives de consum ecològic organitzat.
A dia d’avui encara estem treballant en el resultat, ja que va ser una trobada molt fructífera i interessant. Però de mica en mica, van sortint les fites d’aquella tarda.
Totes aquelles persones que varem participar-hi varem donar resposta a una pregunta important quan pensem si ens interessa treballar conjuntament amb les demés alternatives de consum organitzat: per a què ens interessa treballar junts?. De la suma de totes les respostes individuals, surt el text que presentem a continuació.
Així doncs, si ens interessa treballar junts és perquè…
El compartir ens importa, sobretot compartir les nostres experiències, però també les idees, les eines, els problemes i les solucions… una bona manera de conèixer-nos i poder-nos donar suport, ajudar-nos millor. A la vegada, anem creant complicitat entre les diferents experiències a mesura que sorgeix la possibilitat de comunicar-nos d’una forma ràpida i periòdica.
La unió fa la força, deim, ens permet connectar forces i aprendre junts. Junts, podem desenvolupar recursos locals i créixer (créixer bé, matisem alguns), potenciant encara més el consum responsable i fent-nos més visibles, a l’hora que reconeixem que existim. Coratge, no alta qui ens ho digui.
En la mesura que som més, més possible esdevé una alternativa al model de consum actual. Una alternativa que cada vegada té més força i representació, i augmenta la seva repercussió social. Treballar junts crea una xarxa de suport i recolzament mutu, més centrada en les persones.
Sí, sí… però anem per feina: treballar junts suposa augmentar el suport a la producció local, menjar bo, fresc i barato, ja que podem aconseguir millors preus a l’hora de comprar a l’engròs i, a la vegada, aprofitem els nostres recursos i no dupliquem esforços.