18Feb > Trobada amb Raúl Zibechi i Manolo Sáez

El proper dissabte, 18 de febrer, Raúl Zibechi i Manolo Sáez seran a Mallorca i s’ha organitzat una trobada amb ells.

L’OBJECTIU de la trobada partir de les experiències i coneixements dels convidats, fer una reflexió sobre possibles redefinicions de lo social més enllà del diktat del capital i de l’Estat. Això, s’emmarca en l’escenari actual de profunda crisi del capitalisme global i de les formes sociopolítiques que l’han sustentat. A més, després d’un episodi d’emergència social, amb l’okupació dels espais públics i la resposta del 15-M, hi ha un cert moment de reflux, de necessitat de reflexió, però amb la «urgent» necessitat de construir quelcom. Aquest construir, aquest anar fent, les contradiccions que es generen, que es viuen és una de les qüestions a tenir en compte. A més, es vol vincular la reflexió als entorns urbans, en els espais on es defineixen ara mateix molts dels conflictes socials i les lluites socials. En definitiva, la qüestió seria «com ens preparam col·lectivament per afrontar la crisi en els espais urbans».

El FORMAT de l’acte seria més aviat de tipus formatiu. Per ara s’ha pensat organitzar-lo en tres parts:

 1. Una breu presentació de Raúl i Manolo.
 2. Debat per dicutir les diferents qüestions que sorgeixin.
 3. Conclusions.

La trobada serà a l’espai autogestionat del carrer de la Posada de Terrasanta, 3 a Ciutat entre les 10 i les 14h. Si en voleu participar CAL INSCRIURE’S, DONCS HI HA PLACES LIMITADES. Ho podeu fer enviant un correu al següent email: espaisencrisi [a] gmail.com.

Cadascú aportarà alguna cosa per el dinar posterior.

Pels que no conegueu en Raúl Zibechi o en Manolo Sáez, aquí teniu unes referències bibliogràfiques:

RAÚL ZIBECHI és un investigador i activista urugaià que ha treballat al costat dels moviments autònoms llatinoamericans i ha reflexionat profundament sobre la construcció de realitats socials antiestatals i anticapitalistes, així com de les seves contradiccions.

Alguns llibres de Raúl Zibhechi a destacar són:

 • Política y miseria, Baladre y Zambra, Málaga, 2012.1
 • Territorios en resistencia. Cartografía política de las periferias urbanas latinoamericanas, Baladre, Zambra, Ecologistas en Acción y CGT, Málaga, 2012.2
 • Universidad en movimiento. Debates y memorias del X Congreso Iberoamericano de Extensiòn Universitaria (Editor), Extensión Libros, Nordan, el Colectivo, Montevideo, 2011.
 • Política & Miseria. La relación entre el modelo extractivo, los planes sociales y los gobiernos progresistas, Lavaca, Buenos Aires, 2011.
 • América Latina: Contrainsurgencia y pobreza, Desdeabajo, Bogotá, 2010 (Quimantú, Santiago de Chile y Pez en el Árbol, México).
 • Territorios en resistencia. Cartografía política de las periferias latinoamericanas, Lavaca, Buenos Aires, 2008.3
 • Autonomías y emancipaciones. América Latina en movimiento, Univ. San Marcos y Bajo Tierra, Lima y México, 2007 y 2008.4
 • De multitud a clase. Formación y crisis de una comunidad obrera (Juan Lacaze, 1905-2005), Ideas, Montevideo, 2006.5
 • Dispersar el poder. Los movimientos como poderes antiestatales, Tinta Limón y Textos Rebeldes, Buenos Aires y La Paz, 2006.6
 • Genealogía de la revuelta. Argentina, una sociedad en movimiento, Letra Libre, La Plata, 2003.7
 • La mirada horizontal. Movimientos sociales y emancipación, Nordan, Montevideo, 1999.8
 • La revuelta juvenil de los 90. Las redes sociales en la gestación de una cultura alternativa, Nordan, Montevideo, 1997.9
 • Los arroyos cuando bajan. Los desafíos del zapatismo, Nordan, Montevideo, 1995.1

MANOLO SÁEZ BAYONA és un activista que des de fa més de 25 anys ha participat en múltiples mobilitzacions de caràcter autònom i anticapitalista. La seva tasca en defensa de la renda bàsica és una de les més conegudes. També ha participat de l’Assemblees d’Aturats de Gasteiz, les campanyes contra l’Europa del capital, etc. També és membre del Col·lectiu Baladre i s’encarrega, entre d’altres, de treure materials per a la reflexió crítica.

Entre els llibres en els que ha participat en Manolo podem destacar:

 • Miren Etxezarreta, Ramón Fernández Durán, Manuel Sáez Bayona Globalización capitalista. Luchas y resistencias. Ed. Virus.
 • Enrique García Escamilla y Manuel Sáez Bayona (coords.) Vivir donde quieras. Estudio sobre la viabilidad social y económica de la Renta Básica de los Iguales en el municipio de Alfafar (País Valencià). Ed. Virus
 • José Iglesias Fernández, Josep Manel Busqueta,  Manolo Sáez Bayona, L.P.R. (La Polla). Todo sobre la Renta Básica. Introducción a los principios, conceptos, teorías y argumentos. Ed. Virus.
 • José Iglesias Fernández, Josep Manel Busqueta,  Manolo Sáez Bayona. Todo sobre la Renta Básica II. Ed. Virus.

http://sisepuedecambiar.blogspot.com/2009/03/entrevista.html

Esta entrada fue publicada en Activitats, alternativa. Guardar el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
 • ON TROBAR-NOS

  A la xarxa, troba'ns a agrohoritzontal [a] anche.no o aquí, en aquest blog.

  Si vols fer-nos una visita ens trobaràs a:
  Passatge d'Antoni Torrandell, núm. 16 baixos (entre el carrer del Oms i la plaça dels Patins, a Palma).

  Assemblea Agrohoritzontal:
  Primer dimecres de cada mes parell. De 20:00 a 21:30

  Comanda:
  Primer dimecres de mes. De les 19:30 a 20:00

 • TEMES HABITUALS