Festes Populars de Ciutat, gener de 2009

Ei! Ens arriba per correu electrònic, sembla que a Palma tindrem unes festes més properes, a la fi s’ha pres la iniciativa de desinstitucionalitzar les festes de Ciutat!

La Coordinadora de Festes Populars ha començat a difondre el programa per aquesta tercera setmana de l’any… atenció, atenció!! Difon aquesta informació, per favor.

FESTES POPULARS DE CIUTAT 2009 …a ritme de revolta.

Del dia 12 al 19 de Gener de 2009

Les Festes de Sant Sebastià haurien de ser un espai de diversió i trobada per a tothom de Ciutat, però també un marc festiu on poder decidir què es fa a les festes del nostre municipi. Nosaltres volem unes festes per a tothom que hi vulgui participar. Amb aquesta vocació el que pretenem és reprendre la tradició de la festa popular antiga, fent-la així reivindicativa, crítica i participativa. Aquestes festes, les volem de fer amb un marcat esperit d’autonomia i d’autogestió. Volem fer que siguin obertes tots els col·lectius i persones que hi contribueixen d’una manera o d’una altra.

Amb aquesta idea, un grup de gent provinent de diferents àmbits polítics i socials de Ciutat varem constituir la Coordinadora de Festes Populars (CFP). La nostra principal tasca ha estat impulsar els d’actes durant les festes, organitzar el calendari i ésser el nexe entre els col·lectius participants.

Els col·lectius, que són la representació popular de les diverses sensibilitats polítiques, socials i culturals, han de ser una part fonamental en aquest projecte, per això són ells els què han pres un paper actiu en l’organització i desenvolupament de les festes.

Aquí vos mostrem el resultat de la voluntat de col·lectius i persones de fer unes festes per i de la gent; aquestes són totes les activitats que durem a terme en el marc de les Festes Popualars de Ciutat.

Esperem que tinguin continuïtat en el temps, que vagin creixent i millorant amb els anys, entre d’altres coses, perquè els col·lectius també puguin millorar el seu finançament, puguin fer actes al carrer, puguin relacionar-se amb d’altres col·lectius i, finalment, entre totes acabar assenyalant així una data de referència al nostre calendari.
Darrere mesos de feina aquest es el cartell definitiu i el cos que prendran enguany les primeres Festes Populars. Desitgem la màxima participació de la gent i que tan sols sigui el començament d’una tradició popular, feta per nosaltres mateixes, que duri molts d’anys.

 • DILLUNS 12 a les 19 h. a la Font de les Rambles. Cercavila i pregó, inauguració de les festes.
 • DIMARTS 13 a les 20 h. al Bar Es Pinzell. Presentació del llibre «La Dragonera pels dragons» a càrrec d´Albert Herranz
 • DIMECRES 14 a les 20 h. a la Casa Catalana. Xerrada: «Cuba: 50 anys de revolució, i més…»
 • DIJOUS 15 a les 18 h. a la Plaça dels Patins. Diada Jove Falla, jocs de dards, pintada d`un mural, taller de ball de bot, música, jam session i torrada.
 • DIVENDRES 16 a les 20 h. a la Plaça de la Reina. Reclaim the streets Festa itinerant pels carrers de Ciutat
 • DISSABTE 17 a les 17 h. a la Plaça dels Patins. Diada de Cultura Popular Taller de ball de bot, Glosadors, menja, concert i altres activitats.
 • DIUMENGE 18 a les 11 h. a la Plaça dels Patins. Diada Popular Torneig de futbet, concurs de paelles, tallers, jocs per nins, activitats escoltes, mercat de llibres, cantauros, etc.
 • DILLUNS 19 a les 21 h. a la Plaça dels Patins. Revetlla de Sant Sebastià. Sopar i música.

Que visca la festa popular!

Esta entrada fue publicada en Activitats, alternativa, amics, mallorca, Participació, Persones, Xarxa. Guardar el enlace permanente. Tanto los comentarios como los trackbacks están cerrados.
 • ON TROBAR-NOS

  A la xarxa, troba'ns a agrohoritzontal [a] anche.no o aquí, en aquest blog.

  Si vols fer-nos una visita ens trobaràs a:
  Passatge d'Antoni Torrandell, núm. 16 baixos (entre el carrer del Oms i la plaça dels Patins, a Palma).

  Assemblea Agrohoritzontal:
  Primer dimecres de cada mes parell. De 20:00 a 21:30

  Comanda:
  Primer dimecres de mes. De les 19:30 a 20:00

 • TEMES HABITUALS